17 dec. 2009

Ville bara ge er en
rofylld bild
igen så här i
juletider när
stressnivån
för många
ligger på topp.

Inlämningsuppgifter

Till Jan Nevelius klass skulle vi svara på de två första frågorna som står längst ned på stencilen vi fick angående hans föreläsning. Jag tolkar det som att vi ska beskriva sympatiska och parasympatiska nervsystemet, skillnaderna och syftet med dessa. Sedan ska vi ge en kort beskrivning av Chi-begreppet. Detta ska skickas till massage@axelsons.se.

14 dec. 2009

Vår yogaklass

Gruppmedlemmen jag pratade med berättade också att Helene Don Lind (vår yogalärare) hade kört riktigt hårt med dem under deras första yogapass. Nybörjarna hade blivit alldeles chockade. Gruppen hade kallat till krismöte och jag tror att det är därför Helene tog det så VÄLDIGT lugnt med oss.

Jag är nästan beredd att kalla till krismöte med tanke på hur LITE tid för yoga vi fick och hur mycket tid vi lade på att prata om oss själva ÄNNU en gång!

Om ni inte misstycker skulle jag vilja skicka ett mail till Helene och be att hon lägger sig mitt emellan våra respektive pass, alternativt delar in oss i två grupper. En för nybörjare och en för dem som yogat ett tag. Det går naturligtvis inte att tillgodose var och ens behov, men jag tror att alla kan identifiera sig som antingen nybörjare eller fortsättningsyogi.

Ni som är nybörjare, tycker ni att ni har koll på det här med yoga efter vårt första möte? Man kan naturligtvis använda boken, men det är ingenting mot hur det är att ha en lärare som går runt i salen och hjälper en med positionerna. Kommentera gärna vad ni tycker så lägger jag ut det som inlägg här.

Tips från tidigare deltagare!

Jag pratade med en av deltagarna från den andra friskvårdsgruppen och hon sa att det är lika bra att ta tag i inlämningsuppgifterna med en gång. Det kommer bara fler och fler framåt nästa termin. Det här kanske är sunt förnuft, men min erfarenhet säger mig att sunt förnuft tål att upprepas :).

10 dec. 2009

Yoga själv!


Här finns tips på positioner och ordningsföljd (eftersom positionerna oftast ska göras i serier för att mjuka upp kroppen i rätt ordning) att göra hemma.
Nirvana

7 dec. 2009

World Massage Forum

Mycket intressant forum för er som har fastnat för massage. World Massage Forum

Nya lärare under länk

Bland annat Jan Nevelius.

3 dec. 2009

driftig.nu

Hittade ett forum (återigen endast för kvinnor, ledsen för det) där friskvårdare letar samarbetspartners. Kul att se vad andra har i tankarna.

www.driftig.nu/Forum/