30 mars 2010

Tidsåtgång för HPB

Nu har jag gjort tre HPB:s på Axelsons och kan nog konstatera att det inte går att göra en HPB under 60 minuter, mina har tagit mellan 70-90 minuter. Det kan vara bra att ha lite marginal. Naturligtvis beror det på hur mycket tid ni tar till att prata om formuläret, men bara att gå igenom det och fylla i nästa formulär tar tid och det ingår ju i en HPB att ha med det momentet. Bara det faktum att vi är oerfarna gör att det går en del tid till att slå i tabellerna och prata kring värdena. Ibland kan man behöva ta blodtryck flera ggr eller öka på belastning på cykeln och då går det många extra minuter.
Vad har ni andra för erfarenhet?
//Annette

24 mars 2010

Starta eget

Jag kan rekommendera en sida jag fick information om idag då jag var på utbildning- Starta eget dagen. Verksamt.se heter webbsidan. Här hittar du information, verktyg och e-tjänster från flera myndigheter på ett och samma ställe. Du kan skapa en affärsplan och registrera enskild näringsverksamhet. Här kan man bla räkna ut var man ska lägga sig i pris för sina tjänster/produkter, Här finns en checklista inför start, ja, mycket smått och gott och i framtiden kommer du att kunna göra ännu mer via sidan. /Charlotte

21 mars 2010

20 mars 2010

Plustoo på Mac

Hej alla,

Jag har fått tipset att installera windows program med "crossover" men har inte lyckats med det än.. Har ni andra som har mac lyckats installera Plustoo? Om ja, hur gjorde ni?

Hoppas ni alla har det bra och njuter av våååååren!!

Kram Andrea

19 mars 2010

Skelettmätare

Till höger på sidan ser ni en enkät. Fyll i ni som vill köpa en skellettmätare med hopp om rabatt. De som väljer att inte köpa får gärna fylla i också, så ser vi hur många som varit inne på enkäten.

Hittade ingen bild på skelettmätaren. Under tiden får ni hålla till godo med en bild på en kaliper av detta slag som jag för övrigt hittade på en blogg om vetenskaplig kost & näringslära: Ngruppen. Kan vara ett alternativ till Pauluns och en bra sida att jämföra med.

//Annette R

16 mars 2010

Axelsons öppettider på helgen

Hej,

För allas info:
Jag har fått svar från Ann Mace att Axelsons har öppet nästkommande två helger mellan 9-16 om man vill komma in och göra sin HPB-praktik. Kom bara ihåg att meddela Ann innan vilken dag ni ska dit så de kan plocka fram material.

Ha det gott!

//Ann

11 mars 2010

Våga yoga


Denna bok kanske är ännu bättre för nybörjare (och erfarna). Det står om den på hemsidan:

Ny bok och dvd om viryayoga!
Nu har Josephines nya bok kommit ut: Våga yoga. Här kan du yoga loss med ett enkelt och ändå tufft yogaprogram: viryayoga nivå ett. Den vänder sig till som är nybörjare eller för dig som vill yoga utan krångliga yogapositioner, men ändå bli starkare och rörligare. I bokens första del blir du bekant med yogafilosofin på ett vardagligt sätt. Filosofiska tankekorn blandas med handfasta andnings- och närvaroövningar.

Samtidigt kommer dvdn Våga Yoga ut, där du får sex olika yogaprogram, beroende på vad vad du känner för att yoga just idag.

Så nu kommer du att med lätthet yoga viryayoga själv hemma med hjäp av både boken och dvd:n Dynamisk yoga (viryayoga nivå två) och Våga yoga (virya nivå ett).

Dynamisk yoga

För er som yogat ett tag och känner att ni behöver ett bra program hemma kan jag varmt rekommendera Josephine Selanders DVD Dynamisk Yoga. I en fantastiskt inspirerande miljö (Thailand) och med en behaglig röst och tydligt språk levererar hon ett heltäckande program på 90 minuter. Ni kanske ska ha yogat ett tag för det går ganska snabbt och balansövningarna kräver att ni har provat dessa med instruktör förut.
De olika programmen är: Uppvärmning, solhälsningar, stående positioner, balansövningar, mage- och armbalans, höftöppnare, bakåtböjningar, avslutande övningar och avslappning. Man kan välja bland alla olika delar och sätta ihop olika program olika dagar. På så sätt blir det väldigt variationsrikt och detta är ett bra komplement till yoga på studio. Om ni är intresserade av hennes bok passa på att köpa dessa två i paket. Finns att köpa på bland annat silencesweden. Hennes egna hemsida heter yogago och hon tycks också vara inblandad i www.viryayoga.com där hennes nya bok "Våga yoga" presenteras.
//Annette

8 mars 2010

Problem med hemskrivning

Hej

Jag kan inte öppna bilderna i anatomiprovet.
Är det fler som har problem?
Hälsningar, Ann-Sofie

4 mars 2010

Nästa helg..

Hej undrar bara om vi ska ha med oss träningskläder
tills nästa helg eller är det bara teori eller är det praktiska
övningar denna helg också?
Måste ju planera min packning..Ha ha!

Kram Kram

ses snart

Jenny