9 jan. 2010

Massage vid förkylning?

Jag gjorde i veckan en massage på en förkyld sambo. Under massagen så blev han helt igentäppt i näsan. Dagen efter kände han sig mer förkyld än innan massage. Jag hade inte en aning om att det skulle bli värre av massage. Vad har ni för erfarenhet? / Charlotte

3 kommentarer:

  1. Samma här. Jag masserade en kompis under första perioden som var förkyld och hon sa att det hade kickat igång den ordentligt. Hon tyckte dock inte att det var ett problem. Personligen känner jag att det kanske är bra att man hjälper till att få igång förkylningen så att den verkligen rids ut. Kanske de blir av med den snabbare på det sättet. Jag har inga vetenskapliga belägg för mina åsikter och det är naturligtvis klokt att informera vederbörande om denna effekt :).
    Annette

    SvaraRadera
  2. Jag har bara hört att man ska informera den man masserar att om den känner sig förkyld eller lite krasig så kan massagen sätta igång viruset man har i kroppen. I vårt röda häfte om massage så står det på Kontraindikationer att man inte ska massera vid Feber och Infektioner. Men jag vet inte om förkylning räknas som infektion.

    David

    SvaraRadera
  3. Ja, jag läste det i massageboken först igår faktiskt. Bra att ha i tanken, informera om. / Charlotte

    SvaraRadera